Zonnepanelen Reinigen

Rendement.

 

Om uw rendement optimaal te houden is het belangrijk uw installatie regelmatig te laten reinigen.

Door weer, wind en uitlaatgassen in de lucht ontstaat er namelijk een vuile laag op uw installatie waardoor zonlicht minder goed door kan dringen. Onderzoek heeft uitgewezen dat reiniging wel 15% rendement toename kan opleveren!

 

 

Hoe werkt het ?

 

Voor de reiniging van de zonnepanelen werk ik met telescopische stelen met ultra zachte borstels.

Deze worden gevoed met osmose water.

De telescopische borstels maken het mogelijk om veilig en uiterst efficiënt vanaf de grond uw panelen te reinigen.

Het reinigen van de panelen draagt bij aan een optimaal rendement voor uw panelen en is essentieel voor een lange levensduur en maximale opbrengst van uw installatie.

Vraag naar de mogelijkheden voor het laten reinigen en/of het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw zonnepaneel installatie.

 

*Bij hogere of moeilijk bereikbare gebouwen of daken wordt het moeilijk voor mij om schoon te maken, normale woningen is geen probleem.. .

 

 

Hoeveel keer zonnepanelen laten reinigen?

 

Gelukkig regent het regelmatig in Nederland. Daarom zal vervuiling niet snel vasthechten aan de glasplaten. De meeste zonnepanelen zijn voorzien van zelfreinigende glasplaten. Daarom is het aangeraden om deze zonnepanelen om de 5 jaar te schoonmaken. Heb je geen zelfreinigende glasplaten, dat laat je je zonnepanelen het best om de 8 weken schoonmaken.

Wanneer zonnepanelen laten reinigen?

Zonnepanelen laten schoonmaken doe je het best bij het minste zonneschijn. Schoonmaakbedrijven van zonnepanelen zullen langskomen in de vroege ochtend of laat in de namiddag. Vuil blijft immers minder snel plakken als de glasplaten niet te warm hebben.

Als het te warm is op het dakvlak, zal ik vragen om de afspraak uit te stellen naar een latere datum.